EW04 Omslag 600
15 maart 2021

Voorkom oververhitting in juli

Webinar

oververhitting-vrouw met waaier

TO is de afkorting voor Temperatuuroverschrijding. De comforteis TOjuli is op 1 januari in het leven geroepen om oververhitting in nieuwbouwwoningen tegen te gaan. Tijdens een eerder webinar van Duco rond het thema BENG bleek dat het een onbekende comforteis was voor velen in de branche.  De specialist in ventilatie en zonwering organiseert daarom op woensdag 21 april een extra webinar.

Woningen zijn door de strenge energienormen steeds beter geïsoleerd. Tegelijkertijd worden de zomers steeds heter, waardoor het risico op oververhitting toeneemt. Vooral omdat woningen nu massaal gebouwd worden met grote glaspartijen. Michel Mengerink, technisch-commercieel adviseur bij Duco, legt tijdens het webinar uit wat de nieuwe comforteis TOjuli in de praktijk inhoudt.

Oververhitting tegengaan met natuurlijke technieken

Adviseur Rob Daniëls bij bureau Cauberg Huygen en technisch-commercieel adviseur Michel Mengerink tonen tijdens het webinar op 21 april oplossingen om deze indicator (TOjuli) te remmen op een natuurlijke manier. Dat doet Duco door optimaal gebruik te maken van natuurlijke technieken. Geen airco’s en andere energieverslindende apparaten, maar heel simpel: door middel van buitenzonwering en intensieve nachtkoeling. Beide hebben een gunstig effect op de thermische massa en zorgen voor een efficiënte en energiezuinige verlaging van de koellast. Dat geldt voor zowel grondgebonden woningen als hoogbouw.

oververhitting2-web

Aanmelden voor webinar

Welke knelpunten doen zich voor bij het voldoen aan de eis voor TOjuli? Welke natuurlijke concepten zijn er van toepassing in hoogbouw? Verhoogt CO2-sturing op de ventilatie de TOjuli waarde? Alle antwoorden worden gegeven tijdens het webinar TOjuli op 21 april van 10.00 – 11.15 uur. Inschrijven doet u via www.duco.eu