Omslag_EW05 600
15 februari 2021

Voorkom vermoeidheid op thuiswerkplek door goede verlichting

ledvance app

Met de nieuwe "Lux-O-Meter" app van Ledvance kunnen werknemers zonder dure meetapparatuur controleren of de verlichtingssterkte op hun werkplek thuis voldoende is.

Op gewone werkplekken bestaan er nauwkeurige specificaties voor onder meer de verlichting. Terwijl in kantoren een verlichtingssterkte van ten minste 500 lux verplicht of aanbevolen is, is deze thuis vaak slechts 100-200 lux. Op lange termijn kan dit leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen of gebrek aan concentratie en vermoeidheid.

Kalibratiemetingen

Kalibratiemetingen zijn uitgevoerd onder verschillende lichtomstandigheden en opgeslagen in de app. Deze compenseren de aanvankelijk onnauwkeurige ruwe gegevens van de mobiele telefoon sensoren.

Verlichtingssterkte

In iOS-toestellen wordt de verlichtingssterkte bepaald via het camerabeeld, terwijl dit in de Android-versie gebeurt via de ingebouwde lichtsensor. Beide versies bieden een gefundeerd meetresultaat. Dit wordt door de app geëvalueerd, rekening houdend met de normatieve eisen voor werkplekken, en op een speelse manier gecommuniceerd naar de gebruiker.

De app is beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen.