EW03 cover 600
5 november 2018

VpG Techniek neemt Swart Electrotechnisch Bureau over

fusieMartin Kaaijk (links) draagt zijn bedrijf Swart ETB over aan Rik Dikken (rechts) van VpG Techniek

VpG Techniek uit Utrecht neemt Swart Electrotechnisch Bureau in Zaandam over. Swart gaat onder eigen naam als zelfstandige werkmaatschappij binnen VpG Techniek opereren, in nauwe samenwerking met Heringa & Wuthrich Installatietechnieken in Haarlem, een andere onderneming binnen VpG Techniek.

Swart is met circa 20 medewerkers actief in de regio ten noorden van Amsterdam. Het bedrijf bedient zowel utilitaire als industriële klanten en woningverhuurders, met diensten op het gebied van midden- en zwakstroom installaties.

Groot Amsterdam

Rik Dikken, algemeen directeur van VpG Techniek: ‘Wij zijn al enige tijd op zoek naar versterking in de regio “groot” Amsterdam. Swart vult dat prima in. De klantenportefeuille en activiteiten zijn voor een groot deel complementair aan die van Heringa & Wuthrich. Wij verwachten dat wij met deze overname zowel de klanten van Swart als die van Heringa & Wuthrich verder kunnen ontzorgen met een breder dienstenpakket.”

Pensioen

Martin Kaaijk, oud-eigenaar van Swart Electrotechnisch Bureau, draagt zijn bedrijf met een gerust hart over. ‘Toen mijn pensioendatum naderde, heb ik samen met Rembrandt Fusies & Overnames een inventarisatie gemaakt van mogelijke geïnteresseerde overnamekandidaten. De “klik” met de mensen van VpG Techniek was direct voelbaar. We spreken dezelfde taal en ik ben blij dat Swart binnen de omgeving van een familiebedrijf de kans krijgt om een mooie toekomst tegemoet te gaan.’

Expansie

VpG Techniek bedient nu met vijf zelfstandige werkmaatschappijen en ruim tweehonderd medewerkers de markt voor gebouwgebonden installatietechniek in het midden en westen van Nederland. De strategie is gericht op een verdere expansie binnen economisch sterke regio’s.