Omslag_EW05 600
10 december 2019

VSK Awards 2020: Negen innovaties in de spotlights

vsk

De vakjury heeft de nominaties voor de VSK Awards 2020 bekendgemaakt. De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 4 februari tijdens de vakbeurs VSK.

De jury, onder voorzitterschap van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra, heeft 54 inzendingen beoordeeld. Dit heeft uiteindelijk negen nominaties opgeleverd in drie categorieën.

Lef en samenwerken

Volgens de jury toonden veel fabrikanten het lef om buiten de eigen kaders te denken. Er wordt samengewerkt in de keten, waarbij niet geschroomd wordt om heilige huisjes ter discussie te stellen. Dit betekent dat opdrachtgevers niet enkel meer kijken naar stichtingskosten, maar ook naar prestatie in relatie tot de totale kosten over de levensduur van een gebouw of installatie.

Comfort en veiligheid

Het comfort en de wensen van de gebruiker staan voorop. Techniek is geen oplossing om aan regels te voldoen, maar om gebruikers van gebouwen maximaal comfort en veiligheid tegen minimaal energieverbruik te geven, zo oordeelt de jury.

Genomineerden

Bekijk hier de genomineerden in de categorie Energietransitie 

1. ACIN Instrumenten – AirThightness Tester ATT
2. Brink Climate Systems– Multi Air Supply
3. Remeha – Waterstofketel

Bekijk hier de genomineerden in de categorie Gezond & Comfort 

1. Roswel – THB Thermostatische inregelaar
2. Wolf Installatiesystemen – Compacte ventilatie-unit CKL
3. Hamers & Kesber – Schell SWS watermanagementsysteem

Bekijk hier de genomineerden in de categorie Installateurszaken 

1. Burgerhout – EasySafe
2. Wavin Nederland – Tigris K5/M5
3. Aquaberg – Vloerput met voegframe 2030 serie

Uitreiking

De winnaars worden op dinsdag 4 februari bekend gemaakt tijdens de opening van de beurs. Die vindt plaats van 10.30 – 11.45 uur in het Kennistheater in Hal 10. Voorinschrijvers van de beurs kunnen via www.vsk.nl stemmen op de publieksfavoriet onder de genomineerden. De publieksprijs is de vierde VSK Award die deze ochtend wordt uitgereikt.