EW06 Omslag 600
28 juni 2018

Warmtepompverkenner helpt installateur aan business

Warmtepompverkenner.JPGPeter Wagener(links) en Erik van Engelen teken samenwerkingsovereenkomst Warmtepompverkenner

Samen met adviesbureau Business Development Holland (BDH) introduceert Uneto-VNI de online Warmtepompverkenner. Algemeen directeur Erik van Engelen van Uneto-VNI en Peter Wagener van BDH tekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Leden van de brancheorganisatie kunnen de online tool tegen een korting van 40 procent integreren in hun website.

De Warmtepompverkenner vraagt consumenten naar de kenmerken van de woning, de gezinssamenstelling, de isolatiegraad en de beschikbare opstellingsruimte voor het toestel. Op basis daarvan ontvangt de consument niet alleen advies over het meest geschikte type warmtepomp, maar ook een indicatie van de investeringskosten, de maandelijkse lasten, de kosten over de gehele levensduur en de duurzaamheid van het toestel.

Grotere scoringskans

Van Engelen is blij met de samenwerking, omdat consumenten met de Verkenner snel een beeld krijgen van de nu nog nieuwe techniek die de energietransitie zal kunnen versnellen. Wagener geeft aan dat de Warmtepompverkenner daarnaast is bedoeld om de marketing van installateurs te ondersteunen. ‘Consumenten die de verkenner hebben ingevuld weten waar ze aan toe zijn. Dat maakt het verkoopproces voor de installateur effectiever. De scoringskans op offertes neemt fors toe.’