EW04 Omslag 600
6 januari 2021

Wasco neemt ventilatiesystemen Buva in assortiment

Wasco-DC-Apeldoorn

Per 1 januari 2021 is het ventilatie-assortiment van Buva verkrijgbaar via Wasco. De samenwerking van de groothandel met de ventilatiespecialist zorgt voor meer klantgemak en een uitbreiding van de marktpositie van zowel Wasco als  Buva.

Tot nu toe had Buva een rechtstreeks distributiebeleid. Vanaf 1 januari 2021 voegt het hier de distributiekanalen van Wasco aan toe. Wasco neemt op deze manier een groot deel van het logistieke proces rondom de ventilatieproducten van Buva over. Daarmee wordt het assortiment van Wasco uitgebreid met producten zoals de EcoStream WTW-unit, Q-Stream ventilatiebox en de VitalAir

Efficiënt bestelproces

De samenwerking maakt het bestel- en leverproces een stuk efficiënter en klantvriendelijker. Klanten bestellen de ventilatieproducten van BUVA samen met alle andere benodigde installatiematerialen gewoon bij Wasco. Ook helpt de distributiewijziging bij het beperken van het aantal transportbewegingen op bouwlocaties. Zo hoeft er maar een vrachtwagen naartoe in plaats van twee. Dat scheelt weer, ook voor het milieu.

Uitbreiding marktpositie

Met 75 jaar ondernemerschap heeft BUVA een sterke positie op de nieuwbouw- en renovatiemarkt opgebouwd. Door de samenwerking met Buva kan groothandel Wasco haar marktpositie op het gebied van ventilatie verder uitbouwen.