EW11 cover 600
10 april 2019

Webinar 'Klaar voor de Informatieplicht Energiebesparing?’

webinar.JPG

Op dinsdag 9 april organiseerde Techniek Nederland het webinar 'Klaar voor de Informatieplicht Energiebesparing?’ Belangrijk voor uw eigen bedrijf, maar zeker ook omdat deze plicht inhoudt dat uw klanten maatregelen moeten nemen waarbij u hen kan helpen. Heeft u het webinar gemist? Klik dan hier om het alsnog te bekijken.

Bedrijven en instellingen die méér dan 50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas(equivalent) verbruiken moeten alle maatregelen die zich in vijf jaar of korter terugverdienen doorvoeren. Dit is een wettelijke verplichting uit het Activiteitenbesluit. Om deze wet beter te kunnen handhaven treedt vanaf 1 juli 2019 een wettelijke informatieplicht energiebesparing in werking voor deze organisaties.

Werk aan de winkel

Een gevolg van de informatieplicht zal zijn dat het bedrijven en instellingen zal aanmoedigen om met energiebesparing te starten. Uw zakelijke klanten zullen dus de komende tijd een beroep op u gaan doen voor (een deel van) de uitvoering van de noodzakelijke maatregelen. Genoeg redenen om goed op de hoogte te zijn.

Programma webinar

Op 9 april staan Thomas Piessens van Techniek Nederland en Evan Willemsen van Croonwolter&dros klaar om u tijdens het webinar te informeren over deze belangrijke wetgeving. Willemsen heeft al een aantal maanden praktijkervaring opgedaan met dit onderwerp en wil graag zijn kennis delen met collega’s uit de sector. Waar loopt u tegenaan? Waar moet u mee beginnen en waar moet u op letten?


Terugkijken

Heeft u het webinar gemist of wilt u het nogmaals bekijken, klik dan op ‘Klaar voor de Informatieplicht Energiebesparing’

 

Webinar

Tijdens het webinar  hoort u:

  • wat de informatieplicht inhoudt
  • voor wie die geldt
  • wat het betekent voor installateurs (die immers een dubbele rol hebben in dit traject)
  • wat u moet doen indien u zelf moet voldoen aan deze plicht

Uiteraard kunt u tijdens het webinar live vragen stellen aan de sprekers.