Omslag_EW05 600
26 maart 2020

Werkgevers en overheid stellen protocol Samen Veilig Werken op

protocol.JPG

Techniek Nederland en Bouwend Nederland hebben gisteren een voorstel voor het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ ingediend bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit protocol wordt de komende dagen getoetst op inhoud en werkbaarheid door onder andere het RIVM en de Inspectie SZW.

Tot de definitieve vaststelling van het protocol gelden de richtlijnen van het RIVM, die Techniek Nederland en Bouwend Nederland al hebben toegespitst op hun sectoren. Zodra het definitief is, komen er onder meer posters en flyers om werknemers en opdrachtgevers duidelijkheid te geven over de gewenste richtlijnen.

Toetsing door RIVM en Inspectie SZW

Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland: ‘De kracht van dit protocol is dat het een gezamenlijk product is van werkgeversorganisaties en de rijksoverheid. Dit vraagt, ondanks dat de urgentie groot is, om afstemming. De toetsing door onder andere RIVM en de Inspectie SZW is van essentieel belang.’ Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland ‘Het protocol mag geen ruimte bieden voor interpretatie en heldere richtlijnen moeten geven voor werkgevers, werknemers, opdrachtgevers en particulieren.’

Veilig werken bij mensen thuis

Het protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, opdrachtgevers, klanten en werknemers over de mogelijkheden om veilig door te werken in deze lastige tijd. Ook de manier waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig door kunnen komen aan bod.