EW04 Omslag 600
28 februari 2020

Wooneffect

Stap voor stap sociale huurwoningen verduurzamen

essent

Sociale huurwoningen verduurzamen is een complexe opgave. Daarom hebben Essent en zijn lokale dochterbedrijven de handen ineengeslagen en Wooneffect ontwikkeld. Via Wooneffect helpen zij corporaties bij het inzichtelijk maken en concretiseren van de grote verduurzamingsopgave waar zij tot 2050 voor staan.

Wooneffect biedt isolatieoplossingen, mechanische ventilatie, verwarmingsoplossingen, service & onderhoud, zonne-energie toepassingen en slimme oplossingen als energiemonitoring en apparaat-inzicht. Wooneffect wordt ingepast in de voor woningcorporaties vertrouwde werkprocessen en op logische momenten, zoals een verhuizing.

Van advies en uitvoering tot onderhoud

Essent en de dochterbedrijven hebben alle expertise in huis om de woningvoorraad van corporaties te kunnen verduurzamen. Van advies en uitvoering tot onderhoud. Aangezien verduurzamen van woningen voor de bewoners een impactvolle gebeurtenis kan zijn, biedt Essent binnen Wooneffect ook ondersteuning bij bewonersbegeleiding aan.

Inzicht en advies

Op dit moment test Essent bij een aantal projecten de Wooneffect energiemonitoringstool. Door het monitoren van energiestromen en installaties krijgen woningcorporaties inzicht in het functioneren van warmtepompen en kunnen zij bewoners slim adviseren over hun energieverbruik. Daarnaast krijgen woningcorporaties inzicht in de CO2-uitstoot van hun complexen.

Lees ook:

Knipsel4 verzamel

Inmiddels heeft Essent ervaring opgedaan met woningcorporaties uit heel het land. Zo verduurzaamde Volta Limburg 400 woningen van Zaam Wonen in Stein van label D/E/F naar A/B. In Doetinchem verduurzaamde servicebedrijf GEAS 342 appartementen van label G naar A. Kemkens Installatiebedrijf uit Oss was betrokken bij de verduurzaming van sociale huurwoningen bij mutatie. Wanneer de woning beschikbaar komt, wordt een woning volledig gerenoveerd en klaargemaakt voor de toekomst.