EW04 Omslag 600
28 januari 2022

Samenwerken is goed, maar er zijn grenzen

E&W Installatietechniek, februari 2022

UV05802

Doekle Terpstra is enthousiast over vormen van samenwerking. Met aannemers, met isolatiebedrijven of met andere installatiebedrijven. Maar, waarschuwt hij in zijn column in het vakblad E&W Installatietechniek, dat mag niet doorslaan naar onderlinge afspraken met andere installatiebedrijven over salarissen of het overnemen van elkaars personeel. E&W verschijnt op 3 februari.

Lees nu alvast de column van Doekle Terpstra

Thema Slim

De februari-editie staat in het teken van het thema Slim. Met in het interview Rob Ubaghs van Jong Techniek Nederland die de duurzame ontwikkelingen in de installatietechniek vergelijkt met het instappen in cryptovaluta: ‘Wanneer stap je in, maar ook: wanneer blijk je de boot te hebben gemist.'

En verder onder andere artikelen over:

  • Slimme, arbeidsbesparende installaties, leidingen en appendages die de installateur kunnen helpen nu het tekort aan vakmensen steeds nijpender wordt.
  • Het acute tekort aan vakmensen. Teake Damstra, Martin Hoekstra, Jan van den Hoff en Martijn Verspeek vertellen hoe zij dit in hun bedrijf opvangen zonder dat dit ten koste gaat van hun omzetgroei.
  • Hoe gebouwen een onderscheidende rol kunnen spelen in de energietransitie door ze heel slim in te zetten als energiehub
  • De inzet van een slim energiemanagementplatform waarmee pv-installateurs de meerwaarde van de door hun aangelegde panelen keihard kunnen bewijzen.

En ook:

  • Hoe ver zijn fabrikanten met circulariteit?
  • Warmte uit de gracht halen

E&W Installatietechniek verschijnt op 3 februari