Omslag_EW05 600
29 september 2022

Schell breidt BIM-portaal uit met Nederlandstalige productinformatie

SCHELL_Pressebild_BIM-CAD

Schell heeft het BIM-portaal uitgebreid met Nederlandstalige productinformatie. Het portaal is nu ook via de Schell-website toegankelijk gemaakt. Dankzij de BIM/CAD-informatie is de integratie van het Schell-productassortiment voor de digitale planning in Revit-, AutoCAD-, IFC- of NX- bestanden heel eenvoudig.

Al sinds 2021 stelt de Duitse fabrikant van sanitaire kranen, spoelsystemen en het elektronische watermanagementsysteem SWS via het BIM-portaal productinformatie ter beschikking aan planners en architecten. De digitalisering van de productinformatie van het hele assortiment is nu grotendeels voltooid en vanaf nu ook via de Schell-websites toegankelijk gemaakt.

Makkelijk bij ontwerp en maatvoering

Daarnaast is de relevante BIM/CAD-informatie op de individuele productpagina’s op de website te vinden. De goede beschikbaarheid van de gegevens maakt het mogelijk ze te gebruiken voor het ontwerp van sanitaire ruimtes, maatvoering en technische tekeningen. Al voordat de gegevens gedownload worden, kunnen gebruikers alle producten in de viewer bekijken en de afbeelding indien nodig aanpassen.

Aansluitpunten

Ook de aansluitpunten van de producten worden in de gegevens vastgelegd, wat heel praktisch is. Als het gebruikte programma de aansluitpunten kan verwerken, worden er automatisch alerts verstuurd; bijvoorbeeld als een product verkeerd geplaatst is. Op deze manier kunnen objecten die bijvoorbeeld uitsluitend bedoeld zijn voor installatie in de vloer, ook daadwerkelijk alleen in de vloer geïntegreerd worden. Dat voorkomt verkeerde leidingen en verbindingen.