EW06 Omslag 600
7 december 2023

SHK+E Essen toont de huistechniek van morgen

SHK 2024

Van 19 tot 22 maart 2024 komt de branche bij elkaar op de SHK+E Essen. 300 exposanten uit 15 landen presenteren in de Messe Essen hun producten op gebied van sanitair, verwarming, klimaat en elektrotechniek.

Dit jaar vormen elektrische warmteopwekking en efficiënte montagetechnieken het middelpunt van het veelzijdige aanbod. De ambachtelijke sector van SHK speelt een sleutelrol bij de realisatie van de energietransitie. De vakbeurs is dan ook een must voor alle bedrijven, omdat ze hier de producten kunnen zien die ze later bij hun klanten zullen installeren. Daarvoor zijn kennis en knowhow absoluut noodzakelijk.

Verwarmingssector in de hallen 1 en 3

In de hallen 1 en 3 laten de exposanten uit de verwarmingssector hun innovaties zien. De focus ligt op sectoroverstijgende oplossingen voor de efficiënte integratie van warmte, elektriciteit en mobiliteit met als uitgangspunt de warmtepomp. Daarbij worden onder andere accu's, batterijen, energiebeheersystemen, zonne-energie, wallboxen en omvormers gepresenteerd, die in combinatie met andere sectoren complete systemen vormen. Naast de producten en innovaties van de exposanten kunnen bezoekers kennis maken met het forum 'Toekomst van de gebouwentechniek' in hal 2.

Sanitairsector in de hallen 6 en 7

In hal 6 en 7 presenteert de sanitairsector sanitaire installaties, watertechniek en producten voor sanitair. Naast digitale badkamerplanning en het behoud van hulpbronnen zijn efficiënte installatietechnieken, die in tijden van een tekort aan geschoolde arbeidskrachten essentieel zijn voor economisch succes, een belangrijk onderwerp. Daartoe behoren kranen, leidingcomponenten en gereedschap en technieken voor bevestiging en afdichting.

Vier dagen in het teken van de toekomst

De SHK+E ESSEN is open van dinsdag t/m donderdag van 9 tot 17 uur en op vrijdag van 9 tot 15 uur. Meer informatie over exposanten, aanbod en terrein is te vinden op www.shke-essen.de.