Omslag_EW05 600
3 april 2023

Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie?

Webinar

duco online sessions

Een gezond binnenklimaat in een woning is van primair belang. Op 18 april organiseert Duco het webinar ‘Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie?’ Klimaatspecialist Tim Beuker van BBA Binnenmilieu en Caspar Houben, technisch commercieel adviseur bij DUCO leiden het webinar.

Tijdens het webinar behandelt de klimaatspecialist Duco de volgende onderwerpen:

  • Programma van Eisen gezonde woningen
    Samen met Binnenklimaat Nederland heeft Tim Beuker van BBA meegewerkt aan een aantal objectieve criteria die invloed kunnen hebben op de gezondheid van bewoners. Daar komt ook de luchtverversing aan bod. Vanaf wanneer spreken we van vervuilde lucht en wat kunnen daar de gevolgen van zijn? En natuurlijk: hoe pakken we dat aan en welke maatstaven hanteren we om te weten of die aanpak werkt? Tijdens het webinar geeft ventilatiespecialist Duco de antwoorden aan de hand van praktische informatie gecombineerd met de modernste technische inzichten.
  • Hoe voorkom je oververhitting zonder actieve koeling?
    Oververhitting is een heet hangijzer. Op de zomerdagen van vandaag zitten we niet alleen te puffen en te blazen maar voor heel wat mensen brengt dit ook wat gezondheidsproblemen met zich mee. Welke rol kunnen onze woningen spelen in ons behoeden van de overdreven warmte en hoe krijgen we dat voor elkaar? Voeren we grote bouwkundige ingrepen uit of kunnen we met een relatief beperkte handeling al heel wat vooruitgang boeken? Welke technieken zijn beschikbaar om een woning zonder actieve koeling toch leefbaar te houden tijdens onze warmste maanden?

Andere onderwerpen die tijdens het webinar aan de orde komen zijn:

  • Het belang van zonaal ventileren binnen BENG
  • Wat is de invloed van installatiegeluid op slaapgedrag?
  • Intensieve zomernachtkoeling

Aanmelden

Tim Beuker van BBA Binnenmilieu gidst de deelnemers aan het webinar langs een aantal van deze bouwkundige vraagstukken. Caspar Houben, technisch commercieel adviseur bij DUCO, staat hem bij. Welke slimme ventilatieoplossingen zijn voor handen? Hoe zit het met zomernachtkoeling en andere oplossingen tegen oververhitting?
Aanmelden voor dit webinar op 18 april, van 10.00 – 11.30 uur kan via de website van Duco