EW07 omslag 600
18 juli 2023

Smart home oplossingen maximaliseren energie-efficiëntie

Afbeelding KNX whitepaper

Zeker 21.000 kantoren in Nederland voldoen nog niet aan het verplichte energielabel C en gebouweigenaren weten vaak niet waar ze moeten beginnen om dit te realiseren. In een White paper beschrijft KNX Nederland hoe smart home oplossingen, energie-efficiëntie kunnen maximaliseren om zo energielabel C of beter te realiseren.

De White paper “Op weg naar energielabel C - smart energy management en energiebesparing met KNX” biedt inzicht in de voordelen van smart energy management en energiebesparing met behulp van KNX-technologie.  Het bevat informatie over de kenmerken, voordelen en investering met betrekking tot energiemanagement met KNX. Daarnaast beschrijft de White paper verschillende praktische voorbeelden van slimme gebouwautomatisering.

Optimaliseren energieprestaties

De White paper is een waardevol hulpmiddel voor professionals in de bouw- en installatiesector, consultants en gebouweigenaren die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van hun energieprestaties en het voldoen aan de gestelde eisen vanuit de overheid.

Over KNX Nederland

KNX is een open, gestandaardiseerd protocol dat het mogelijk maakt om verschillende apparaten en systemen in een gebouw met elkaar te laten communiceren en samen te werken. Dit omvat verlichting, verwarming, ventilatie, beveiliging, audiovisuele apparatuur en meer. Door het gebruik van KNX kunnen gebouwen intelligenter worden gemaakt, wat resulteert in energiebesparing, verhoogd comfort en verbeterde veiligheid. De White paper is gratis te downloaden via het platform Smart Inside.