Omslag_EW05 600
8 september 2022

Stands die u niet mag missen in Hardenberg

alle innovaties.JPG

Bezoekt u de installatie Vakbeurs Hardenberg, dan willen wij uw speciale aandacht voor de innovaties van MW Instruments, Wöhler, Vent-Axia, Rehau, Lubron, Intergas en Belimo.

 

 

Ruimtesensoren en -bedieningsunits van Belimo voor gezond binnenklimaat

Belimo, Hal 1, Stand 178

We brengen ongeveer 90 procent van onze tijd in gesloten ruimtes door en ademen dagelijks ongeveer 12.000 liter lucht in. De verwarmings-, ventilatie- en klimaatindustrie heeft de aandacht gevestigd op schone en gezonde binnenlucht, wat niet vanzelf gaat. Sensoren zijn goed voor ongeveer 0,08 procent van de totale HVAC- investering van een gebouw, maar gezonde en schone binnenlucht is veel meer waard voor de eindgebruiker, dus investeringen in sensoren verdienen zich snel terug. De nieuwe ruimtesensoren en bedieningseenheden van Belimo (links) bewaken nauwkeurig de binnenluchtkwaliteit en kunnen naadloos in de bestaande gebouwbeheertechnologie worden geïntegreerd.

Afhankelijk van het sensortype zijn de nieuwe ruimtesensoren en bedieningseenheden voorzien van dieptes tussen 13 en 23 mm. Omdat ze dunner zijn dan veel andere verkrijgbare producten, zijn ze discreet en onopvallend. De sensoren meten, afhankelijk van hun configuratie, temperatuur, vochtigheid en CO2. Alle ruimtesensoren en ruimtebedieningsunits kunnen via de Belimo Assistant-app snel en eenvoudig in gebruik worden genomen. Met de NFC-technologie (Near Field Communication) is de configuratie ook mogelijk als de ruimte-eenheid niet onder spanning staat.

belimo-intergas.JPGLinks ruimtesensoren van Belimo en rechts de Intergas Xtend.

 

 

 

Hybride warmtepomp Intergas Xtend

Intergas Verwarming, Hal 2, Stand 226

De Intergas Xtend (rechts) is de eerste, volledig door Intergas ontwikkelde hybride warmtepomp. Deze add-on lucht-water warmtepomp heeft een vermogen van 5 kW en werkt samen met een hoog rendement cv-ketel om je woning van verwarming en warm tapwater te voorzien. Op deze manier is het mogelijk om tot wel 80 procent te besparen op gasverbruik, zonder in te leveren op comfort. Een Intergas Xtend warmtepomp werkt samen met een traditionele cv-ketel. De cv-ketel blijft zorgen voor warm tap- en douchewater, de Xtend levert warm water voor de vloerverwarming of voor een ander lagetemperatuursysteem. Is de warmtetoelevering van de warmtepomp onvoldoende om je woning te verwarmen? Zoals bijvoorbeeld bij hele koude buitentemperaturen, dan neemt de cv-ketel het over. 

De Xtend is eenvoudig en snel hydraulisch aan te sluiten. De binnenunit van de Xtend is klein en door gebruik te maken van een externe open verdeler, die standaard wordt meegeleverd bij de binnenunit, is er een enorme flexibiliteit in plaatsingsmogelijkheden en hoeft de binnenunit niet pal naast de cv-ketel te hangen. Dit betekent dat bij een renovatie minder maatregelen en dus lagere kosten nodig zijn om de hybride pomp te plaatsen.

Luxe en comfort met de vernieuwde Easysoft van Lubron

Lubron, Hal 2, Stand 263

Al jarenlang werkt Lubron samen met installateurs om de particuliere markt en horecabranche van de beste waterontharders te voorzien. De engineers van Lubron hebben hiervoor de Easysoft-serie (links) ontwikkeld. Deze compacte waterontharders werken volgens hetzelfde, beproefde principe als die voor de professionele markt, maar zijn door hun kleine afmetingen en eenvoudige bediening perfect afgestemd op de behoefte van uw klanten. Samen met de partnerinstallateurs heeft Lubron de ervaringen van de afgelopen jaren omgezet in het verder ontwikkelen van de waterontharders. De Easysof serie is deze zomer verder ontwikkeld en aangepast naar de wensen van de gebruiker. Met deze vernieuwde Easysoft-serie kunt u uw klanten nóg meer luxe en comfort aanbieden.

Voordelen voor uw klanten:

 • Beschikking over zacht en zuiver water.
 • Besparing op energiekosten.
 • Minder kalkaanslag in badkamer en keuken, minder schoonmaakkosten.
 • Levensduur van apparatuur wordt verlengd.

Wilt u meer weten over de vernieuwde Easysoft? Of heeft u een concrete vraag over een lopend project of waterprobleem waar u een oplossing voor zoekt? Kom voor de antwoorden op die -of andere - vragen een bezoek brengen aan ons op de beurs.

lubron-rehau.JPGLinks de Easysoft van Lubron en rechts de sanitairbox van Rehau.

 

 

 

 

Sanitaire aansluitingen in een handomdraai met de REHAU sanitairbox

Rehau, Hal 4,Stand 468

Geen enorme hoeveelheden individuele componenten meer, maar slechts één 100 procent voorgemonteerd en drukgetest component voor sanitaire aansluiten die op de millimeter nauwkeurig zijn - of het nu gaat om opbouw- of inbouw-, T-stuk- of doorstromende installaties. Het resultaat: aanzienlijke tijdwinst en absolute zekerheid. Zo kun je bijvoorbeeld drie wastafels aansluiten in de tijd die je voorheen nodig had voor één wastafel.

De REHAU sanitairbox (rechts) kan in diverse inbouwsituaties worden toegepast:

 • Montage in droogbouwsysteem met CW-profiel
 • Voormontage door lijmen en ombouwen
 • Dichtschuimen in natbouw met uitsparing
 • Andere montagemogelijkheden zoals in een foutframe wand

De buizen en fittingen in de sanitairbox voldoen aan alle warmte-isolerende normen conform DIN 1988-200 en zijn volledig warmte-isolerend. De isolatiebehuizing vermindert geluidsoverdracht van de buizen naar het gebouw. Condensvorming wordt dankzij de structuur van het hoogwaardige PUR-schuim voorkomen.

vent-axia-wöhler-MW.JPGLinks de woonhuisventilator van Vent-Axia, midden de ontstoppingsmachine van Wöhler en rechts de Dräger van MW Instruments

 

 

Stille en zuinige woonhuisventilator van Vent Axia

Vent-Axia, Hal 4, Stand 404

Al meer dan 80 jaar maken de producten van Vent-Axia de leefomgeving zo aangenaam en comfortabel mogelijk. Met de nieuwe Multihome woonhuisventilator (links) komt Vent-Axia weer met een innovatief product, gericht op het gemak van installateur en eindgebruiker.

De Vent-Axia Multihome is een stille en energiezuinige mechanische woonhuisventilator met vier aansluitingen van 125mm voor het direct aansluiten van vaste of flexibele ventilatiekanalen met een diameter van 125mm. De ventilator levert een luchtdebiet van 300m³/h of 368 m³/h bij 150Pa (afhankelijk van het type). De Multihome is ontwikkeld voor toepassing bij zowel nieuwbouwprojecten als voor renovatieprojecten. Voor de renovatiemarkt zijn er speciale varianten verkrijgbaar die direct uitwisselbaar zijn met andere units in de vervangmarkt.

Met de bedieningsmogelijkheden van de Vent-Axia Multihome kunt u ventileren hoe en wanneer u het wilt. De woonhuisventilator is uitgerust met een display en kan zowel draadloos als bedraad (Advance) bediend worden door middel van 4-standenschakelaars, CO2-, vocht- en/of temperatuursensoren. De Advance modellen kunt u via bluetooth bedienen met de Vent-Axia Connect-app. Alle Multihome woonhuisventilatoren zijn gemaakt van gerecycled ABS. Vent-Axia verwerkt hiervoor het plastic afval van oude apparaten tot nieuwe kunststof delen. Zo komt dit niet op de afvalberg terecht en draagt het bedrijf een steentje bij aan een beter klimaat.

Volle kracht vooruit met Wöhler ontstoppingsgereedschap

Wöhler, Hal 4,Stand 404

Klein maar krachtig, want de compacte Wöhler RM 200 ontstoppingsmachine (midden) verwijdert moeiteloos verstoppingen in afvalwatersystemen van ø 40 tot 100 mm. De lichtste machine uit het Wöhler ontstoppingsgereedschap kan door de gebruiker gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen. De spiralen van ø 16 mm kunnen naar behoefte aan elkaar worden geklikt, waarmee een werklengte tot max. 40 m kan worden bereikt. Het type verstopping bepaalt de keuze voor het beste boorhulpstuk, dat door middel van dezelfde kliksluiting kan worden vastgeklikt. Voor het reinigen van krappe bochten is een optionele kleine spiraal ø 8 mm x 5 m beschikbaar. Alternatief is de compacte Wöhler RM 300 ontstoppingsmachine. Hiermee kunnen verstoppingen in afvalwatersystemen zowel binnen als buiten probleemloos worden aangepakt. Deze machine is geschikt voor leidingwerk ø 40 tot 150 mm. Drie verschillende spiralen (ø 8 mm, ø 16 mm of ø 22 mm) kunnen worden ingezet voor een optimale reiniging. De Wöhler RM 400 ontstoppingsmachine is eenvoudig te verplaatsen dankzij de transportwielen. Direct inzetbaar waardoor de reiniging snel en effectief kan worden uitgevoerd. Ter plaatse wordt de spiraal op toetsbediening uitgerold uit de spiraaltrommel.

MW Instruments presenteert nieuwste rookgasanalysemeter

MW Instruments, Hal 3,Stand 317

Tijdens de vakbeurs Hardenberg laat MW Instruments je graag kennismaken met de FG 4500, de nieuwste rookgasanalysemeter van Dräger (rechts). Deze rookgasanalysemeter beschikt over een O2- en CO-sensor en drukmeting conform CO-Ketelwet – BRL6000-25. Deze rookgasanalysemeter is uitgevoerd met een innovatief touchs[1]creen en is standaard voorzien van een ingebouwde Bluetooth-module. We hebben hier te maken met een complete service analyzer (rookgas mid[1]dels Long Life-sensoren, druk, rookgas-temperatuur).

Kenmerken:

 • H2 gecompenseerde CO-sensor
 • O2-sensor
 • CO2-berekening
 • Groot touchscreen in kleur
 • Bluetooth standaard
 • Drukmeting
 • Voldoet aan: EN 50379 deel 1,2 & 3

De Dräger FG 4500 wordt geleverd in een solide koffer voorzien van rookgassonde, monsternameslang, gasdrukmeetslang, netvoeding (lader) en USB-C kabel. Bij deze handmeter heb je de mogelijkheid om een all-in garantie servicecontract voor 5 jaar af te sluiten. Dit contract biedt totale garantie van alle reparaties, kalibraties en onderdelen voor een vaste prijs per jaar en voorkomt daarmee onverwachte kosten. Kom langs bij MW Instruments voor een demonstratie en onze beursaanbiedingen.