EW07 omslag 600
10 februari 2023

STEK zoekt examinatoren voor ACB-examens

Koelmonteur-3

Koeltechnische vakmensen die werken aan warmtepompen en koude- en klimaatsystemen die gevuld zijn met Ammoniak, CO2  of een brandbaar koudemiddel (ACB), R32 en HFO's, moeten beschikken over een f-gassen certificaat. De examencommissie van STEK die hiervoor de ACB-examens afneemt is hard op zoek naar vakmensen die de nieuwe examens willen afnemen.

Door de uitfasering van F-gassen worden natuurlijke koudemiddelen steeds belangrijker. Daaronder vallen de koudemiddelen ammoniak, CO2, brandbare koudemiddelen, R32 en HFO’s. Omdat aan het gebruik daarvan risico’s kleven moeten monteurs die met deze middelen werken hun vakbekwaamheid aantonen door het halen van persoonscertificaat. Dat doen zij door het volgen van de opleiding ACB - Ammoniak, CO2, Brandbare koudemiddelen - (voorheen ACK)

Examinatoren gezocht

De stichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) is door de overheid aangewezen als de exameninstelling voor onder andere f-gassen-certificering. De examencommissie van STEK is op zoek naar vakmensen die de nieuwe ACB-examens willen afnemen. Heb je zin om jouw vakbekwaamheid hiervoor in te zetten en de sector te helpen bij de transitie naar klimaat- en milieuvriendelijke koudemiddelen? STEK biedt een interessante vergoeding en ook een dienstverband is mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met wimdenboer@stek.nl of arievanballegooijen@stek.nl