EW07 cover 600
7 juli 2022

Techathon-deelnemers gaan Hoefkwartier in Amersfoort transformeren

Techathon 2022

techathon-beeld-beter

Na de succesvolle eerste twee edities organiseert Techniek Nederland dit jaar opnieuw een Techathon. Op 10 november 2022 gaan 10 teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven aan de slag om innovatieve, creatieve oplossingen te bedenken voor de transformatie van het Hoefkwartier in Amersfoort.

De gemeente Amersfoort wil de wijk transformeren van een kantorengebied met een vrij functionele inrichting naar een gebied met een 21e-eeuws prettig woon- en leefklimaat. Met de Techathon wil de technieksector de gemeente Amersfoort helpen bij het realiseren van dat doel.

10 teams

Op 1 dag gaan de 10 teams aan de slag om oplossingen te verzinnen voor dit vraagstuk. Een onafhankelijke jury bepaalt aan het einde van de dag welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. Techniek Nederland organiseert deze Techathon samen met de gemeente Amersfoort, Wij Techniek, TVVL en ISSO. De Techathon vindt plaats in Amersfoort bij Playground 33 en ROC Midden Nederland.

Doe mee!

Voor zowel studenten als bedrijven is deelname aan de Techathon een unieke ervaring. Je komt in contact met jouw potentiële werkgever of medewerker en je bedrijf en hogeschool of ROC krijgt meer bekendheid. Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin techniek en de technieksector een belangrijke rol spelen, schrijf je dan nu in. Kijk voor meer informatie, spelregels en aanmelden op de website www.startmetconnect.nl/techathon.

Techathons 2021 en 2019

winnaar 2019.JPG

De eerste Techathon in 2019 leverde een aantal gedurfde plannen op voor de ontwikkeling van een gasloze wijk in Zoetermeer. Voor de wijk Driemanspolder in Zoetermeer ontwikkelde het Team Heijmans-Haagse Hogeschool een haalbaar en betaalbaar plan waarbij ook is gedacht aan het creëren van draagvlak bij wijkbewoners en andere betrokken partijen. Lees het verhaal op 8 teams tonen lef tijdens Techathon

winnaar 2021.JPG

Tijdens de tweede Techathon in 2021 maakten de deelnemende teams een plan voor de circulaire herontwikkeling van het oude postgebouw van het Rijksvastgoedbedrijf in Arnhem. Team Kuijpers werd uitgeroepen tot winnaar met een aanpak waarmee zij op een andere manier aankijken tegen bezit. Lees het verhaal op Winnende team kijkt op andere manier naar bezit