EW06 Omslag 600
30 juni 2023

Unica versterkt zich op balanceringsmarkt

Technisch dienstverlener Tenergy over

Tenergy-elektriciteitsmast

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, neemt Tenergy over. Met de specialist in energiebalancering en WKK’s versterkt de technisch dienstverlener zich op de balanceringsmarkten en krijgt het meer technologische kennis in huis om geautomatiseerde koppelingen met gebouwen en fabrieken te bouwen, onderhouden en optimaal in te zetten op de elektriciteitsmarkten.

De markt voor energiebalancering biedt vanwege de snel toenemende congestie op het elektriciteitsnet een enorm groeiperspectief. Het software platform dat Tenergy hiervoor heeft ontwikkeld werd tot dusver hoofdzakelijk ingezet in de glastuinbouwsector. Unica en Tenergy zien veel potentieel om het platform ook in andere sectoren in te zetten. 

Integrale energievraagstukken

Tenergy bedient meer dan 300 klanten met zijn softwareplatform, verzorgt voor ruim 80 klanten het onderhoud van WKK’s en levert balanceringsdiensten waaronder noodvermogen aan eindklanten in vooral de Nederlandse glastuinbouw. Alle activiteiten worden ondergebracht bij Unica Energy Solutions, het bedrijvencluster van Unica dat gespecialiseerd is in integrale energievraagstukken zoals energie-inkoop, energieopwekking en energiemanagement.

Onmisbare schakel in energietransitie

Unica dat traditioneel al op veel vlakken is vertegenwoordigd op de energiemarkt, ziet energiebalancering als een onmisbare schakel in de energietransitie. Met de overname van Tenergy verbreedt de technisch dienstverlener haar kennis met expertise en oplossingen op het vlak van nood- en regelvermogen.