Omslag_EW05 600
20 maart 2023

Vaillant verdubbelt warmtepompproductie

Opschaling naar 500.000 warmtepompen per jaar

Vaillant-klein

Met de opening van een nieuwe fabriek in het Slowakije is de Vaillant Group vanaf mei 2023 in staat de productiecapaciteit te verdubbelen. De fabriek in Senica heeft een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en is ontworpen voor een jaarlijkse productie van 300.000 warmtepompen.

Met de forse uitbreiding van de capaciteit verdubbelt de fabrikant haar productie tot ruim een half miljoen warmtepompen per jaar. De fabrikant hoopt daarmee een forse bijdrage te kunnen leveren aan de verwarmingstransitie in Europa en het bereiken van de EU-doelstelling van tien miljoen nieuw geïnstalleerde warmtepompen in 2027.

Miljardeninvestering

Sinds 2016 legt de Vaillant Group de strategische focus op milieuvriendelijke warmtepomptechnologie. Inclusief de lopende projecten bedragen de investeringen in de uitbreiding van de continu groeiende warmtepompinitiatieven bijna een miljard euro. Afhankelijk van de toekomstige marktgroei zijn voor de komende jaren extra investeringen tot nog eens een miljard euro gepland voor de verdere groei van productie- en ontwikkelingscapaciteiten.

Groene fabriek voor groene technologieën

De nieuwe productiefaciliteit is gecertificeerd volgens de hoogste internationale norm BREEAM voor duurzaam, milieuvriendelijk bouwen. De nieuwe fabriek gebruikt dan ook elektriciteit uit 100 procent hernieuwbare bronnen en wordt uiteraard verwarmd met warmtepompen.