Omslag_EW05 600
15 mei 2024

Voorkom oververhitting met ventilatieve koeling & zonwering

Duco seminar 12 juni

ventilatieve koeling

Met het steeds warmer wordende klimaat, groeit de noodzaak naar passende maatregelen ter voorkoming van oververhitting van woningen. De nieuwbouwwoningen en energiezuinige, gerenoveerde woningen van vandaag houden warmte vast. Dat kan leiden tot gezondheidsrisico's en overlast. Hoe kan dit probleem aangepakt worden en hoe kan de leefomgeving van de bewoners geoptimaliseerd worden op een natuurlijke manier?

De antwoorden op deze vragen worden gegeven tijdens het seminar ‘Ventilatieve koeling & zonwering op 12 juni. Het wordt georganiseerd door Duco, de Belgische producent van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. André Kruithof van Adviesbureau Nieman trapt het seminar af met een grondige verkenning van de actuele wet- en regelgeving. Hij praat de deelnemers bij over de laatste wijzigingen, met name de NTA 8800 en de impact ervan op de TO-juli. Daarna informeert Michel Mengerink van Duco de deelnemers over thermisch comfort en de bestrijding van oververhitting. Daarbij rijkt hij verschillende totaaloplossingen/ -concepten aan.

Paneldiscussie

Het voormiddagprogramma wordt afgesloten met een paneldiscussie over oververhitting, ventilatieve koeling en zonwering, en welke invloed dit heeft op het ontwerp van woningen met bio-based materialen. Naast Mengerink en Kruithof zitten ook Richard Geraerts (Duco), Angela Holterman (Architect bij Hollands Zicht & Tala) en Marcel van den Noort (Bouw Novum) aan tafel.

Aanmelden

Het seminar zal plaatsvinden in de ochtend op woensdag 12 juni in het Safari Meeting Center in Burgers’ Zoo, te Arnhem. Deelnemen aan het seminar is gratis, maar inschrijven is verplicht.