EW04 Omslag 600
21 februari 2024

Wie wordt de beste verwarmings- en sanitairtechnicus van Nederland?

world skills2

Mbo-studenten Installatietechniek zijn de installateurs van morgen. Op 21 en 22 maart vindt de finale plaats van Skills Heroes. De vakwedstrijd voor verwarmings- en sanitairtechnici is een onderdeel van het beroepenevenement Skills The Finals dat plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.

De wedstrijd wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, een stichting die zich sinds 2001 inzet ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd zijn 8 mbo-studenten doorgedrongen tot de nationale finale.

Wedstrijdopdrachten

De Skills Heroes-wedstrijdopdrachten worden ontwikkeld door een team van ontwikkelaars dat bestaat uit een vertegenwoordiger uit het onderwijs en uit het bedrijfsleven. Wedstrijdopdrachten onderscheiden zich van examens door de gewogen beoordeling. Daarbij leveren excellentie én voor het beroep essentiële onderwerpen een hogere waardering op.

Aanleg koud- en warmwaterleiding

Deelnemers van de wedstrijd Sanitaire-en verwarmingstechnicus gaan aan de slag met bijvoorbeeld het aanleggen van een koud- en warmwaterleiding, cv-installatie of rioolinstallatie volgens tekening. Naast veilig en netjes werken moeten de deelnemers vaardig zijn in het buigen/bewerken van alle soorten installatietechnisch leidingwerk (koper, cv-buis, stalen buis), het maken van verbindingen (solderen, persen, knellen ect.) en kennis hebben van appendages en de wijze waarop die gemonteerd dienen te worden.

Gratis tickets om dit evenement te bezoeken, vind je op www.worldskillsnetherlands.nl

logo world skills

Hoofdsponsors

De vakwedstrijd heeft twee hoofdsponsors. Remeha voor de verwarmingstechniek en Geberit voor het sanitairgedeelte. Het is voor Geberit het eerste jaar dat het de officiële hoofdsponsor is van de vakwedstrijd. Door deze vakwedstrijd te ondersteunen wil de fabrikant van sanitaire producten de jonge talenten graag verder uitdagen om het beste uit zichzelf te halen en met trots het installatievak te leren en uit te voeren. Geberit wil zijn expertise en knowhow op het gebied van sanitaire installaties graag delen met de toekomstige generatie installateurs. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid de studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met Geberit producten.