EW04 Omslag 600
6 februari 2023

Zehnder Group wint Bouwbeurs award met ComfoVar Aero

ComfoVar Aero-beterweb

Tijdens de opening van de Bouwbeurs in Utrecht kwam de ComfVar Aero van Zehnder uit de bus als de winnaar in de categorie ‘Slim en efficiënt’. Jurylid en ‘transitieregelaar’ Marjet Rutten noemde de inzending van Zehnder een ‘goed doordachte, energiezuinige oplossing met een hoge return on investment dat over slimme communicatiemogelijkheden beschikt, eenvoudig is te onderhouden en ruimtebesparend is door de compacte afmetingen.’

De leverancier van producten en systemen op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en filtering, die ook nog genomineerd was in de categorie “Circulariteit” met haar dienst ‘Zehnder extends the cycle’, presenteerde het product in een korte video. De ComfoVar Aero is een innovatieve ventilatieoplossing die eenvoudig installeerbaar en onderhoudsvrij is. Zo bespaart de installateur tijd en profiteert de bewoner van een verbeterd binnenklimaat in combinatie met extra gebruiksgemak.

Onderscheidend wtw-ventilatiesysteem

Het product onderscheidt zich van andere WTW-ventilatiesystemen door zijn zeer compacte karakter en flexibele mogelijkheden voor plaatsing. Een andere onderscheidende factor is de nauwkeurigheid waarmee het systeem de luchthoeveelheden regelt. ComfoVar Aero maakt hiervoor gebruik van een dubbele flowcross, die voor een nauwkeurige debietmeting in de woning zorgt. Druppelvormige luchtverdelers zorgen vervolgens exact voor de gewenste hoeveelheid luchtverversing, ook bij kleine luchtvolumes.

zehnder wint bouwbeurs award2

Ellen Feddes, Product Manager bij Zehnder Group neemt op de openingsdag van de Bouwbeurs de Bouwbeurs Award in de categorie 'Slim en Efficiënt" in ontvangst.

Bekijk het filmpje waarin Ellen Feddes van Zehnder uitleg geeft over de genomineerde ventilatieoplossing