EW04 Omslag 600
15 november 2021

SPIE maakt stevige vuist in strijd CO₂-reductie

Overname Worksphere door SPIE

Spie.JPG

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is exclusieve onderhandelingen aangegaan met Strukton over de overname van Worksphere, de specialist in slimme en duurzame gebouwdiensten in Nederland.

Met de overname wordt SPIE de grootste multitechnische dienstverlener van Nederland, met een omzet van ruim €1,2 mrd. De overname biedt volgens CEO Lieve Declerq van SPIE een nieuwe stimulans voor het terugdringen van de CO₂-uitstoot en om versneld de kwaliteit van de gebouwde omgeving te verbeteren. ‘Worksphere’s toonaangevende expertise in de verduurzaming van gebouwen is een uitstekende aanvulling op ons huidige aanbod. Samen zullen we in de beste positie zijn om de energietransitie en de digitale transformatie voor onze klanten te versnellen. Daarnaast kunnen we ons positioneren als dé werkgever met geweldige carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden voor technische talenten.’

Schaalvergroting

Volgens Evert Lemmen, CEO van Worksphere zetten beide bedrijven met de samenwerking een unieke stap om dankzij schaalvergroting en internationale samenwerking de gezamenlijke ambities waar te maken. ‘De synergie tussen SPIE en Worksphere is enorm. Zowel qua markten en klanten, als het gaat om specialistische kennis, digitalisering en technologie om gezonde, energieneutrale en circulaire gebouwen te realiseren. Dit zal grote kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten, medewerkers en andere stakeholders.’

Onder voorbehoud van de raadpleging van de medezeggenschapsorganen en de goedkeuring van de EU-antitrustautoriteiten, verwacht SPIE de transactie in het eerste kwartaal van 2022 af te ronden.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep. Met bijna 4.300 medewerkers verspreid over 25 locaties, behoort SPIE Nederland tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland. Worksphere, met het hoofdkantoor in Utrecht heeft 10 vestigingen verspreid over Nederland. Het heeft 1.900 medewerkers en realiseerde in 2020 een omzet € 434 miljoen.