EW06 Omslag 600
8 november 2021

Van Dorp vindt onderwijskundig sterke partner in ROVC

ROVC.JPG

ROVC en Van Dorp zijn per 1 november een preferred partnership aangegaan. De technisch opleider en technisch dienstverlener willen daarmee elkaar versterken in de ontwikkeling van technici van morgen en daarmee de verdere verduurzaming van Nederland te stimuleren.

ROVC zal de vaste partner worden van Dorp wordt op het gebied van technische trainingen en opleidingen voor Van Dorp. Van Dorp zal gebruikmaken van een groot deel van het portfolio van ROVC, van elektrotechniek tot koel- en klimaattechniek.

Verduurzaming Nederland

Van Dorp wil dat haar technici over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om mee te bewegen met alle ontwikkelingen binnen de branche en vooral bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland. De technisch dienstverlener schreef verschillende partijen aan om een plan van aanpak in te dienen. Die werden beoordeeld op verschillende onderdelen, waaronder deskundigheid en creativiteit. ROVC kwam als winnaar uit de bus, onder andere vanwege de toewijding en waardevolle toevoeging aan de bestaande processen binnen Van Dorp.

Vakmensen van morgen

Jeroen Janssen, accountmanager bij ROVC is blij met de samenwerking. ‘We werken al jaren prettig samen met Van Dorp en gaan verder dan alleen opleiden. Van Dorp zet zich in om vooruit te kijken en continu na te denken over verbeteringen. Dat sluit mooi aan op wat wij als ROVC willen uitdragen. We willen allebei vakmensen van morgen opleiden, rekening houdend met de energietransitie die nu vaart krijgt. Daarom kijken we samen waar de technische branche de komende jaren naartoe beweegt en wat dit vraagt van bedrijven en individuen binnen de branche.’

Onderwijskundig sterk

Anouchka Bonnes, HR Development manager Academie bij Van Dorp noemt ROVC onderwijskundig zeer sterk. ‘Met een partner als ROVC zijn we nog beter in staat om ons doel te realiseren: meer allround en specialistisch vakmanschap binnen de context van de markt die continu verandert.'

Over Van Dorp en ROVC

Van Dorp is een technisch dienstverlener met 1.250 medewerkers, verdeeld over 20 vestigingen door heel Nederland. ROVC is een belangrijke speler op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 15.000 mensen een praktijkgerichte opleiding.