Omslag_EW05 600
8 december 2021

Verduurzamen met innovatieve heatpipes

Heatpipes op Landal Hoog Vaals

80 % besparen op het gasgebruik. Dat is het doel van Landal GreenParks met de plaatsing van de nieuwste generatie heatpipes op vijf bungalows in vakantiepark Landal Hoog Vaals in Zuid-Limburg.

De speciale zonnecollectoren vangen daglicht op en zetten dat om in warm water en elektriciteit. Het warme water wordt opgevangen in twee grote ‘thermosflessen’. Eén om de bungalow te verwarmen en de andere om te douchen. De verwachting is dat met deze innovatie 80% van de gasvraag wordt bespaard.

Pilot

Voor de pilot van het zonnecollectorenproject werkt Landal GreenParks samen met VenFeld, specialist van duurzame energieoplossingen. VenFeld helpt organisaties om duurzaamheidsdoelstellingen te halen door CO2-emissies aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd energie-efficiëntieprestaties te verbeteren, en daarmee het financiële resultaat.

Verduurzaming

‘De verwachtingen zijn hooggespannen over deze innovatieve techniek zijn hooggespannen, zegt Jan-Theo Hoeksema Landal GreenParks. ‘Zullen we met de winter in aantocht in staat zijn voldoende warmte op te wekken?’ Als back-up laat Greendal de bestaande cv-ketel nog wel even hangen, maar als deze proef slaagt, hoopt het vakantiepark een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van de parken en het terugdringen van ons gasverbruik’, aldus de Formule Manager Faciltair Regio Noord.