EW02 cover 600
September 2018

Test uw warmtepompkennis

Win de Warmtepompverkenner t.w.v. € 2.950,-!

EW-600x400

Uneto-VNI is benieuwd hoeveel kennis u heeft van warmtepompen. Het vakblad E&W Installatietechniek ontwikkelde in samenwerking met Business Development Holland (BDH), ontwikkelaar van de Warmtepompverkenner en Good, dat komend najaar het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2018 publiceert, een kennistest.

Onder de inzendingen verloten we een Warmtepompverkenner t.w.v. € 2.950,-. Met deze verkenner op uw website krijgen uw klanten snel en eenvoudig inzicht in welke warmtepomp in hun woning past.
Om kans te maken op de warmtepompverkenner kunt u deze test tot 25 september invullen.

EW-400x119

De Warmtepompverkenner

Met het toevoegen van de Warmtepompverkenner aan uw website, geeft u uw klant de mogelijkheid snel en eenvoudig inzicht te krijgen in welk type warmtepomp het beste aansluit bij zijn woonsituatie. Eerst moet de klant een aantal vragen aan de hand van pictogrammen beantwoorden, zoals type woning, isolatie van de woning en hoeveel ruimte er beschikbaar is om een pomp te plaatsen. Daarna krijgt hij een warmtepompadvies op basis van duurzaamheid, kosten en geschiktheid van de woning. Leden van Uneto-VNI kunnen de Warmtepompverkenner met 40 procent korting bestellen. Kijk voor meer informatie op www.warmtepompverkenner.nl. De Warmtepompverkenner kan u trouwens ook helpen bij het beantwoorden van de vragen. 

EW-362x856

Landelijk opleidingsprogramma warmtepompen

Installateurs en cv-monteurs zullen de komende jaren steeds vaker te maken krijgen met warmtepompsystemen. Op het gebied van kennis zal een grote inhaalslag gemaakt moeten worden. Onder andere Uneto-VNI, InstallatieWerk Nederland en het ROVC hebben gezamenlijk een landelijk opleidingsprogramma opgezet voor installateurs die de komende decennia de transitieklus moeten gaan klaren. Bij het aanbod is rekening gehouden met het verschil in kennis dat er op dit moment is in de installatiesector. Zo is er een breed pakket aan opleidingen samengesteld. In de ontwikkelde warmtepompopleiding leerlijn komen alle facetten van de techniek en toepassingen aan bod. Installatiebedrijven kunnen zo een opleiding kiezen die het beste past: van advies door monteur of telefoniste, tot aan een opleiding ter voorbereiding op het examen voor het F-gassencertificaat.

De cursussen worden gegeven op zeven praktijklocaties van InstallatieWerk Nederland en het ROVC, verspreid over het land. Op 4 september jongstleden opende Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, in het Groningse Alfa-college het eerste praktijklokaal voor warmtepompen. <