EW04 Omslag 600
mei 2020

Uitslag E&W Solar Kennistest 2020

E&W Solar Kennistest 2020 opnieuw een pittige opgave

Theo Elferinkfotografie: Herbert Wiggerman

De E&W Solar Kennistest 2020 bleek, net als vorig jaar, voor veel mensen een pittige opgave. Van de 60 mensen die er aan begonnen, haalden slechts 40 deelnemers de eindstreep. Theo Elfrink van Adviesbureau BDH uit Harderwijk miste slechts één goed antwoord en won met een eindscore van 9,5 de hoofdprijs: een Sortimo WorkMo, inclusief een 36-delige gereedschapset van Gedore, ter waarde van 1.500 euro.

Net als vorig jaar konden de lezers van het vakblad E&W Installatietechniek hun kennis op het gebied van zonne-energiesystemen testen met de E&W Solar Kennistest. De test bestond dit jaar uit 20 vragen die online konden worden beantwoord. Om tot een rapportcijfer 6 te komen, moesten twaalf vragen correct worden beantwoord. Ruim zestig lezers durfden de uitdaging aan te gaan en gingen online aan de slag. Dat het ook dit jaar weer geen makkelijke test was, blijkt uit het feit dat slechts veertig mensen de test ook wisten te voltooien. En van deze veertig hebben slechts twaalf mensen een voldoende gescoord.

Antwoorden

In de maarteditie van E&W verscheen de E&W Solar Kennistest 2020 die vanaf dat moment tot 1 april online kon worden ingevuld. Velen waagden zich aan de twintig vragen over pv. De antwoorden op de vragen zijn hier te vinden.

De E&W Solar Kennistest 2020 werd mede mogelijk gemaakt door:

logoKnipsel.JPG