Omslag_EW05 600
25 oktober 2021

Itho Daalderop stopt met productie van cv-ketels

Visual---Christoffel

Half november produceert Itho Daalderop de allerlaatste cv-ketel. De fabrikant noemt deze beslissing de volgende stap in haar missie om Nederland verder te verduurzamen. Itho Daalderop is daarmee de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die stopt met de productie van cv-ketels.

Het besluit betekent dat Itho Daalderop cv-ketels, waaronder de in Nederland bekende Base Cube, per 31 december 2021 niet meer verkrijgbaar zijn. Uiteraard zal de fabrikant nog vele jaren haar verplichtingen richting service en reserve-onderdelen nakomen.

Geenverband met gasprijsstijging

De beslissing houdt volgens Bas Korte, CEO van Itho Daalderop geen direct verband met de plotselinge stijging van de gasprijs. ‘Al in het jaar 2000 stond in onze missie dat wij op weg zijn naar een all electric society. Het op termijn stoppen met fossiele brandstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot staat sindsdien centraal in alles wat we doen.’

Focus op duurzame verwarmingsoplossingen

Door te stoppen met cv-ketels kunnen we ons volledig gaan focussen op de ontwikkeling en productie van duurzame verwarmingsoplossingen, zoals hybride en all-electric warmtepompen. Vooral het ontwikkelen van nieuwe hybride warmtepompen zal bij ons veel aandacht krijgen, omdat de komende decennia voor een groot deel van de Nederlandse markt hybride oplossingen de eerste stap zullen zijn qua verduurzaming.’

Hybride voor elke Nederlandse woning

De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren dus volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen. Een mooi voorbeeld hiervan is Vincent; een hybride warmtepomp met een capaciteit van 4,5 kW die samenwerkt met elk merk cv-ketel. Door zijn vermogen en installatiegemak kan Vincent worden ingezet in het gros van de Nederlandse woningen.

Lees ook: Vincent is de naam