Omslag_EW05 600
8 oktober 2021

Vincent is de naam

Vincent_CCW_vrijstaand-web

De eerste foto is er inmiddels en ook de naam is bekend. Vincent gaat de nieuwe lucht-waterwarmtepomp van Itho Daalderop heten. De fabrikant presenteert deze nieuwe monoblock warmtepomp zonder buitendeel tijdens de komende Vakbeurs Energie in Den Bosch op 12, 13 en 14 oktober.

In het septembernummer van het vakblad E&W berichtten wij nog over de Versi I, een Sloveens warmtepompwonder met geïntegreerd binnen- en buitendeel  uit de fabriek van Kronotherm dat in Nederland op de markt wordt gebracht door het bedrijf Zorgeloos Gasloos. Itho Daalderop brengt nu een gelijksoortige warmtepomp op de markt. De Nederlandse fabrikant heeft de nieuwe warmtepomp ook een opvallende Nederlandse naam gegeven. Vincent is in het echt te bewonderen op de Vakbeurs Energie in Den Bosch en gaat volgens de fabrikant een belangrijke rol spelen in de energietransitie.

Speciaal voor Nederlandse markt

Vincent is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld en wordt geproduceerd de productiefaciliteit in Tiel. De nieuwe warmtepomp bestaat uit alleen een binnendeel en kan zowel all-electric als hybride worden opgesteld. Door het ontbreken van een buitendeel is buitengeluid geen issue.

Smartboiler

Op de stand maakt Itho Daalderop ook plaats voor de Green Energy Smartboiler die op basis van het tapgedrag van de bewoner tot wel 12% energie bespaart. Ook is er ruimte voor de nieuwste wtw-unit de HRU 400 die vraaggestuurd kan ventileren over vier zones.