Omslag_EW05 600
6 januari 2023

45 % op water besparen door te recyclen

Hydraloop lanceert Concealed tijdens CES 2023

Hydraloop-Concealed

Hydraloop, ontwikkelaar van gedecentraliseerde waterrecyclingsystemen, lanceerde deze week tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas haar nieuwste product, de Hydraloop Concealed. De water recycler is nu ook geschikt voor (kleinere) huizen, appartementen en in de renovatie en bespaart tot 45 % op watergebruik.

In juni 2019 vertelde directeur Arthur Valkieser van Hydraloop in E&W over zijn droom: een toestel voor waterrecycling in elke eengezinswoning. Hij ontwikkelde de Hydraloop, een systeem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert en recyclet. Tijdens de CES in Las Vegas lanceert het bedrijf deze week de opvolger, de Hydraloop Concealed.

Eenvoudig te monteren

De Hydraloop Concealed is nu ook geschikt voor kleinere huizen en appartementen. Het product wordt geleverd als een eenvoudig te monteren kit, waardoor de bouwtijd voor nieuwe toiletten en badkamers wordt geminimaliseerd. Bovendien is de Concealed ideaal voor de renovatie van bestaande badkamers.

Waterverbruik verminderen

Met de Hydraloop Concealed kan het waterverbruik wereldwijd aanzienlijk worden verminderd. Het compacte product wordt achter de muur geïnstalleerd en past het in elke badkamerruimte - van flatgebouwen en eengezinswoningen tot appartementen, meergezinswoningen en tiny houses. Het apparaat reinigt grijswater van douches, baden, wasmachines en optioneel wastafels en het condenswater van wasdrogers, warmtepompen en airconditioners. Het gereinigde water kan worden gebruikt voor het toilet, de wasmachine, in de tuin en voor het bijvullen van zwembaden.

Veilig

Hydraloop herbruikbaar water is schoon, veilig en gedesinfecteerd. Hydraloop water voldoet aan de hoogste internationale normen, zoals de Europese EN16841 en de Amerikaanse NSF-350. Hydraloop verhoogt de waarde van elk gebouw, verlaagt de kosten voor water en energie, en vermindert de ecologische voetafdruk.