Omslag_EW05 600
17 januari 2023

ABP steekt 10 miljoen in PVT warmtepompfabrikant

Verduurzamen met pensioengeld

pvt.JPGDoordat de warmtepomp gebruikmaakt van de pvt-panelen als bron, hoeft er geen grondbron te worden geboord en is ook een lawaaiige buitenunit niet nodig.

Triple Solar heeft met ABP een belangrijke nieuwe aandeelhouder aangetrokken om ook de komende jaren voorop te kunnen blijven lopen in de energietransitie. Het pensioenfonds investeert 10 miljoen euro in de warmtepompfabrikant die het groeikapitaal aanwendt om de PVT-warmtepomp met bijbehorende PVT warmtepomppanelen internationaal verder uit te rollen.

Cees Mager, CEO van Triple Solar noemt het uniek dat zijn bedrijf het pensioenspaargeld van een grote groep Nederlanders mag inzetten om ons land verder te verduurzamen met producten die zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw het verschil gaan maken.

Goed rendement

Volgens Dominique Dijkhuis, uitvoerend bestuurder van ABP draagt deze belegging bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland en zorgt het tegelijk voor een goed rendement van het pensioengeld.

Lees ook:

triple solar 2

ABP investeert in Triple Solar via het ABP Nederlands Energie Transitiefonds (ANET), dat speciaal is opgericht voor investeringen in veelbelovende bedrijven die zich richten op (technologische) oplossingen voor de Nederlandse energietransitie.