EW07 omslag 600
15 juni 2022

Fedet sluit zich aan bij brancheplan Verpakkingen

brancheplan verpakkingen.JPG

Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich aan bij het brancheplan Verpakkingen van Techniek Nederland. Deze week sloot Fedet zich aan. Een belangrijke uitbreiding , want de federatie vertegenwoordigt een groot aantal elektrotechnische fabrikanten, importeurs en installatietechnische groothandels.

De installatiebranche gebruikt veel verpakkingen voor apparatuur, installatiecomponenten en materialen. Eind maart ondertekenden tien enthousiaste bedrijven uit de installatiesector het Brancheplan Verpakkingen. Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra overhandigde het plan aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Bij de overhandiging gaf hij aan dat de sector de milieu-impact wil verlagen en tegelijkertijd een bijdrage wil leveren aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid.

20 % minder plactic en karton

Het doel van het Brancheplan is om 20% minder plastic en kartonnen verpakkingen gebruiken in 2025. Bovendien zullen de verpakkingen die de branche over drie jaar nog gebruikt volledig recyclebaar zijn. De aansluiting van Fedet betekent een boost voor dit initiatief. Tijdens een ledenbijeenkomst van Fedet bezegelden Martin Eijsink, vicevoorzitter van de federatie, en Doekle Terpstra van Techniek Nederland de afspraak. ‘Fedet neemt met deelname aan het Brancheplan verantwoordelijkheid voor het terugdringen van de verpakkingsberg. Dat is goed nieuws, want alleen als de hele keten meedoet, kunnen we onze doelen realiseren’, aldus Terpstra.

filmpje verpakkingen.JPG

Meedoen?

Om het brancheplan te laten slagen is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven zich aansluiten. Wilt u óók meedoen? Kijk hvoor meer informatie en aanmelden op www.technieknederland.nl/verpakkingen.

Bekijk het filmpje ‘Installatiesector wil niet de rommelmaker van morgen zijn’