Omslag_EW05 600
29 maart 2022

Vliegende start voor Brancheplan verpakkingen

video brancheplan verpakkingen.JPG

Afgelopen woensdag presenteerde Techniek Nederland samen met tien enthousiaste bedrijven het Brancheplan Verpakkingen aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In een filmpje vertellen de ondertekenaars waarom zij volledig achter het plan staan.

We kunnen de aarde niet blijven uitputten. Daarom wil de installatiebranche in 2025 20% minder plastic en kartonnen verpakkingen gebruiken. Bovendien zullen de verpakkingen die de branche over drie jaar nog gebruikt volledig recyclebaar zijn. Minder verpakkingen betekent niet alleen een stap naar een circulaire installatiebranche maar óók efficiënter werken en minder logistieke kosten.

Waarom minder verpakkingen belangrijk is?

De volgende installateurs, fabrikanten en groothandels doen al mee aan het Brancheplan Verpakkingen: Aalberts, TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Comfort Partners en Giesbers, EQUANS, Kuijpers, Rensa, Scheer & Foppen Installatietechniek, Schneider Electric, SPIE, Technische Unie, Unica, Van den Hoff Installatiebedrijf en Wasco. In de video vertellen een aantal ondertekenaars van het convenant vertellen waarom zij meedoen. Wilt u óók meedoen?  Kijk voor meer informatie en aanmelden op technieknederland.nl/verpakkingen.

Lees ook:

20 % minder plastic en kartonnen verpakking in installatiebranche in 2025