EW06 Omslag 600
2 januari 2024

Glaasje kraanwater wordt kostbaar

12x besparen plaatje-web

Drinkwater wordt in 2024 weer duurder. Dat schreef de Volkskrant vlak voor de jaarwisseling. De krant informeerde bij de waterbedrijven en berekende dat een gemiddeld huishouden in 2024 10 % meer gaat betalen voor zijn water. Een van de oplossingen is het watergebruik terug te dringen. Hoe? E&W zette het in de novembereditie een aantal mogelijkheden op een rijtje.

‘Het wordt steeds kostbaarder om de kwaliteit van drinkwater op peil te houden’, zo tekent de Volkskrant op uit de mond van de woordvoerder van Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland. Waterbedrijven zien steeds meer vervuiling van de bronnen, bijvoorbeeld door chemische lozingen, en moeten meer kosten maken om de waterkwaliteit op peil te houden.

Zuinigheid loont

Zuinig waterverbruik loont uiteindelijk altijd. Hoe? Bijvoorbeeld door regenwater op te slaan in een regenwatertank of door grijswater te reinigen en opnieuw te gebruiken. Maar ook door zuinige wc-spoelingen en waterbesparende douchekoppen en kranen. In het artikel 12x besparen op drinkwater in E&W zetten we de mogelijkheden op een rij die kunnen worden aangeboden aan de consument om de kosten in te perken.

Lees ook: