Omslag_EW05 600
27 oktober 2023

JC-Electronics ontvangt het RecQ-label

JC1

JC-Electronics is gespecialiseerd in het reviseren van professionele besturingselektronica. Onlangs ontving het bedrijf uit Leek het RecQ-label voor de kwaliteit en circulariteit van haar gereviseerde industriële elektronica. Wereldwijd hoort het Groningse bedrijf bij de eerste twee bedrijven die het label mogen dragen.

JC-Electronic “refurbisht” elektronica in plc’s, HMI’s en drives. Caspar Botter van JC-Electronics vertelde in oktober in het vakblad E&W Installatietechniek dat grote productiebedrijven als er iets kapot is natuurlijk een geheel nieuwe kast kunnen aanschaffen. Een circulair alternatief dat veel beter in deze tijd past is volgens hem de vervanging van bijvoorbeeld alleen een defecte controller door een refurbished model.

Tweede leven voor defecte elektronica

‘Die afweging moet de klant maken, maar in veel gevallen volstaat refurbisht’, stelt de CCO van JC-Electronics in het artikel. Je geeft oude en defecte elektronica een tweede leven. Daarmee bespaar je op kosten en grondstoffen met de garantie van topkwaliteit. En je verlaagt direct de ecologische voetafdruk van je productielijnen. En de garantie die wij geven op de onderdelen is zelfs een jaar langer dan de garantietermijn die bij nieuwe elektronica gangbaar is.’

Kansen voor inkopers met oog voor circulariteit

De keurmeesters van DEKRA kijken voor het afgeven van het RecQ-label naar de volledige keten van een refurbished product: inkoop, revisie, verkoop en aftersales. Met het behalen van dit keurmerk toont JC-Electronics aan elektronica betrouwbaar in te kopen, kwalitatief hoogstaand te reviseren en te repareren volgens circulaire normen. Botter ziet kansen met het RecQ-label op zak: “Voor overheden, corporates en bedrijven in de industrie is het verlagen van de ecologische voetafdruk topprioriteit. Dankzij dit keurmerk kunnen inkopers bij deze bedrijven met vertrouwen kiezen voor refurbished industriële elektronica van JC-Electronics. De kwaliteit en circulariteit zijn onafhankelijk vastgesteld.

Lees het artikel Refurbished elektronica; circulair en zo goed als nieuw