EW09 cover 600
30 maart 2018

Tien genomineerden voor Innovation Award Building Holland

Building Holland.JPG

Building Holland en Innovations From Holland daagden koplopers in de bouw- en vastgoedsector de afgelopen tijd uit om hun innovaties te presenteren. Tien door de jury geselecteerde koplopers strijden voor de winst van de Innovation Award die op 18 april in de Rai zal worden uitgereikt door juryvoorzitter Ruud Koornstra tijdens Building Holland 2018.

‘Er is straks maar één winnaar’, zegt jurylid Peter Fraanje, bestuurslid van Booosting, ‘maar het aantal innovaties dat tijdens de komende Building Holland is te bewonderen op drie innovatieboulevards overstijgt de 200.’ De innovaties variëren van totaalconcepten tot procesvernieuwing en uniek materiaalgebruik.

Nominaties

De jury beoordeelde de ingezonden innovaties op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde en nomineerde tien inzendingen.

  • Alklima/ Mitsubishi Electric: Wattz-In V2

De Wattz-In module is een initiatief van Alklima, Zehnder, en ABB. Wattz-In is een kant-en-klare module voor de woningbouw waarbinnen warmtepomp (Alklima), ventilatie-WTW (Zehnder) en omvormer (ABB) in optimale balans zijn samengebracht.

  • CyBe Construction BV: Smart Integrated Construction Solutions

Deze innovatie bestaat uit één geïntegreerd systeem waarbinnen design, engineering en productie zijn samengevoegd. Middels dit systeem kunnen producten of onderdelen van producten (bijvoorbeeld; gebouwen, bruggen, rioolputten) worden ontwikkeld en gerealiseerd.

  • CrowdNett (van Eneco): Crowdnett

Crowdnett is een initiatief waarbij je zelf opgewekte zonne-energie thuis kunt opslaan in een thuisbatterij en je je aansluit bij een netwerk van thuisbatterijen.

  • EKOTEX Wandafdekking: Graphenstone circulaire verfsystemen

EKOTEX Graphenstone circulaire verf- en behangsystemen zijn 100% recyclebaar. De verf is veilig, gezond en C2C Gold gecertificeerd.

  • Elestor BV: Waterstofbromide flow batterij

Deze waterstofbromide flowbatterij heeft een opslagtechnologie met een LCoS van € 0,05, die daarmee 3-5x lager is dan die van bestaande technologieën (Li-ion, loodzuur). Met deze doorbraak is opslag in plaats van een pure kostenpost een economisch aantrekkelijk verdienmodel geworden.

  • EverUse BV: EverUse Isolatiemateriaal

De EverUse Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat gemaakt van papierafval. De plaat is ontworpen om de huidige isolatieplaten te vervangen.

  • For Your Energy Freedom: POM Plus op de Meter

Smart Facility-huizen leveren energie en slaan dit op, zodat er altijd genoeg energie is voor het eigen gebruik in balans met de omgeving. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen

  • Fresh-r: Fresh-r Cascade ventilatie

Fresh-r is vraaggestuurde ventilatie met WTW die in de muur past, omdat deze 5x kleiner is dan traditionele apparaten. Daarnaast is het fijnstof filter met fijnstof meting en weergave op telefoon een unieke feature.

  • IBIS Power: PowerNEST

PowerNEST combineert zonne- en windenergie op geïntegreerde en architectonisch aantrekkelijke wijze om hoogbouw met grote stappen te verduurzamen.

  • Kloeckner Metals ODS Nederland/ Wellsun: Jansen VISS4 – Lumiduct (Façade as a Service)

EGM architecten, ODS Geveltechniek en Pellikaan ontwierpen samen met Wellsun een gevel waarin energieopwekking en zonwering volledig zijn geïntegreerd.

Uitreiking

De winnaar van de Innovation Award ontvangt onder andere € 5.000, wordt meegenomen in het Engelstalige boek Innovations From Holland en krijgt een workshop van een jurylid. De uitreiking van de Innovation Award vindt plaats op 18 april op Building Holland 2018 om 12.45 uur op de Nexus Stage.