Omslag_EW05 600
6 januari 2021

WILOve Recycling: merkonafhankelijk recyclingprogramma

Recycling_Wilo2-web

Met de enigszins moeilijk bekkende slogan ‘WILOve Recycling’ lanceert Wilo haar recyclingprogramma. Daarmee neemt de fabrikant van circulatiepompen haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een beter milieu en een schonere wereld. Het merkonafhankelijke recyclingprogramma ontzorgt installateurs, zorgt voor een naadloze afvalstoffenregistratie en draagt bij aan een beter milieu.

Wilo is een van de vooraanstaande producenten van pompen en pompsystemen voor onder andere gebouwen. Duurzaamheid begint natuurlijk met pompen en pompsystemen die zo min mogelijk energie verbruiken. Maar op het moment dat een energiezuinige pomp uiteindelijk moet worden vervangen, dan is het ook zaak om deze zo goed mogelijk te recyclen. Daarmee kunnen kostbare aardmetalen, magneet, zilver en goud worden teruggewonnen en wordt het milieu minder belast.

Groene partner

Al jarenlang hanteert Wilo een meervoudige duurzaamheidstrategie waarbinnen Materiaal & Hergebruik een belangrijke pijler is. Zo zet het bedrijf stevig in op vermindering van het grondstofgebruik, wordt er minder materiaal gebruikt en wordt op alle mogelijke fronten gewerkt aan hergebruik van producten én verpakkingen.

Recycling center

Het kloppende ‘groene hart’ is het Wilo Analysis, Repair & Recycling Center in Dortmund waar retourzendingen worden gedemonteerd en geanalyseerd voor een zo efficiënt mogelijk hergebruik van materialen. De afgelopen 3 jaar heeft Wilo meer dan 90.000 onderdelen kunnen hergebruiken. Ook in de eigen Wilo-vestiging in Westzaan ligt de lat hoog: hier streeft het bedrijf naar een recyclingpercentage van 90%.

20.000 magneten

Met deze aanpak wist Wilo alleen al in 2019 ruim 20.000 magneten te hergebruiken. Daarnaast wordt uiteraard ook het metaal waaruit de pomp is opgebouwd, hergebruikt. Deze manier van recyclen is al jarenlang dagelijkse praktijk voor Wilo. De recyclingstrategie wordt nu nog verder uitgerold zodat de hele markt bij de groene ambities wordt betrokken – van kleine installateur tot internationaal opererend installatiebedrijf.

Lees ook:

WILOve Recycling

Inspelend op de eisen en wensen van de markt, heeft Wilo het recyclingprogramma WILOve Recycling zoveel mogelijk aangepast aan de aard van installatiebedrijven. Klein, groot of middelgroot – ieder installatiebedrijf kan zich aansluiten bij WILOve Recycling. Het recyclingprogramma is merkonafhankelijk, staat garant voor een perfect georganiseerde afvalstoffenregistratie en zorgt voor een belangrijke stap omhoog op de CO2-ladder.