EW04 Omslag 600
17 juli 2019

Feenstra geaccrediteerd om eigen medewerkers te certificeren

AccreditatieFeenstra.opleidingslokaalFeenstraAmsterdam

Achthonderd monteurs van Feenstra kunnen het certificeringstraject voor werken aan gasverbrandingsinstallaties vanaf nu volgen in het eigen opleidingscentrum. Sinds kort mogen de Feenstra-opleidingscentra in Amsterdam en Capelle a/d IJssel  ‘het InstallQ-keurmerk geaccrediteerd’ voeren.

Op 21 mei reikte Techniek Nederland voorzitter al de eerste certificaten uit aan tien monteurs, waaronder enkele van Feenstra.

Wettelijke verplichting

Feenstra omarmt de wettelijke verplichting  dat monteurs die werken aan gasverbrandingsinstallaties in het bezit moeten zijn van een certificaat. Vanaf januari 2021 mogen conform de nieuwe wet alleen bedrijven met vakbekwame, gecertificeerde monteurs nog werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden.

Prima ontwikkeling

‘Deze certificering voor verwarmingsbedrijven vinden wij een prima ontwikkeling en ondersteunen wij van harte’, aldus Arian Lodder, operationeel directeur bij Feenstra. ‘Ik zit al jarenlang in het vak en ben situaties tegengekomen die we met zijn allen niet moeten willen. Veelal installaties die met de beste bedoelingen zijn aangelegd, maar door gebrek aan gedegen kennis van degene die dit heeft gedaan of de installatie onderhoudt, niet veilig zijn.’

Zie ook: