EW06 Omslag 600
30 augustus 2023

Hoe Hoppenbrouwers Techniek cybercriminelen buiten de deur houdt

Podcast

podcast hoppenbrouwers

In 2021 werd Hoppenbrouwers Techniek opgeschrikt door een geraffineerde cyberaanval. In 2022 schreef het bedrijf een boek (HACK) waarin het haar ervaringen op een rijtje zetten om andere installatiebedrijven te behoeden. Nu is daar een Podcast. Vanaf 1 september vertelt Hoppenbrouwers het volledige verhaal achter de cyberaanval.

De hack waar Hoppenbrouwers in 2021 mee te maken kreeg, was onderdeel van een wereldwijde aanval via het Amerikaanse softwareprogramma Kaseya. Door de aanpak van de daders (Russische organisatie REvil) op wereldwijde schaal had Hoppenbrouwers de aanval niet kunnen voorkomen, zo vertelde directeur Henny de Haas in 2022 bij de presentatie van het boek. Door de uitstekende informatiebeveiliging en grote inzet van bijna 200 medewerkers met en zonder ICT-kennis, kreeg het bedrijf de gevolgen ervan wel in dat weekend onder controle.

Het verhaal achter de cyberaanval

Door het succes van het boek ontvangt Hoppenbrouwers nog steeds regelmatig verzoeken om haar ervaringen te delen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen lanceert het installatiebedrijf vanaf 1 september een verhalende podcast. Deze podcast zal geïnspireerd zijn op de spannende inhoud van ons boek en vertelt het volledige verhaal achter de cyberaanval. Een verhaal dat we graag blijven delen, omdat cybercriminaliteit nog altijd een uiterst actueel en groeiend probleem is. Met onze nieuwe verhalende podcastreeks willen we ons verhaal op een persoonlijkere en betrokken manier delen met een breder publiek.

Luisteren

De eerste van in totaal 5 afleveringen die de verhaallijn van het boek volgen, is te beluisteren via het Spotify-kanaal van Hoppenbrouwers is te beluisteren op 1 september om 16.00 uur. De podcasttrailer is daar nu al te beluisteren. Daarnaast komen er nog 2 bonusafleveringen waar Hoppenbrouwers in gesprek gaat met verschillende betrokkenen uit het verhaal en professionals, zoals Pim Takkenberg (algemeen directeur van Northwave Cyber Security).

Lees ook: