EW07 omslag 600
31 augustus 2023

Nefit Bosch werkt leveringsachterstand warmtepompen weg

nefit-warmtepompen uit voorraad leverbaar-web

De energietransitie hoeft niet stil te vallen. De afgelopen periode heeft Nefit Bosch alles in het werk gesteld om de leveringsachterstanden van warmtepompen weg te werken. Die waren het gevolg waren van de wereldwijde onderdelentekorten. Met ingang van het komend stookseizoen levert de fabrikant uit voorraad.

Vorige week was het Remeha dat met de opening van een nieuwe fabriek in Apeldoorn goed nieuws bracht voor wat betreft het inlopen van de leveringsachterstand. Nefit Bosch blijft niet achter. Naast extra leveringen van bestaande modellen, komt de fabrikant uit Deventer met nieuwe monoblock warmtepompen. Hiermee heeft de producent dit najaar voor iedere warmtepompvraag een snel leverbare oplossing.

Nieuwe monoblock warmtepompen

In aanvulling op de Nefit EnviLine en Bosch Compress Split warmtepompen, introduceert Nefit Bosch twee nieuwe Bosch Monoblock series. Leverbaar vanaf september is de Compress 5800i AW, een all-electric warmtepomp op propaan. Dit is meteen ook de stilste lucht-waterwarmtepomp op de markt. In oktober volgt de scherp geprijsde Compress 2000 AWF met hybride en all-electric monoblock-varianten.

Productie op peil

De nieuwe warmtepompen zijn direct uit voorraad leverbaar. Maar ook de Split warmtepompen van Bosch zijn snel leverbaar. Onder andere door intensieve samenwerking met toeleveranciers, het zelf produceren van kritische onderdelen en het aanboren van nieuwe kanalen heeft Bosch de productie weer op peil gekregen. Bij nieuwe opdrachten voor zowel hybride, als all-electric warmtepompen kunnen afnemers uitgaan van normale levertijden.

Uitbreiding capaciteit

Vanwege de sterk toegenomen vraag investeert de Bosch Home Comfort Group, waarvan Nefit sinds 2005 deel uitmaakt, ook komende jaren meer dan een miljard euro in warmtepompen. In Nederland, bij Nefit Bosch in Deventer worden vanaf dit najaar dakwarmtepompen geproduceerd. Ook op locaties in Zweden, Duitsland, Portugal en Israël worden Bosch warmtepompen verder ontwikkeld en geproduceerd. In Dobromierz (Polen) wordt 225 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe fabriek. En in Eibelshausen (Duitsland) is begin dit jaar gestart met de productie voor binnenunits van een bijzonder stille en milieuvriendelijke warmtepomp met het natuurlijke koelmiddel R290 (propaan).

Lees ook:

30 miljoen warmtepompen in de EU

De totale Europese warmtepompmarkt zal tot 2025 naar verwachting jaarlijks met ongeveer 20 procent groeien, zo maakte Jan Brockmann eerder dit jaar bekend. De voorzitter van de Bosch Home Comfort Group zei bij die gelegenheid dat in het huidige decennium naar verwachting 30 miljoen nieuwe warmtepompen worden geïnstalleerd in de Europese Unie, waarbij Bosch als doel heeft ‘flink sneller te groeien dan de markt’. En investering van 1 miljard euro in de uitbreiding van zijn Europese ontwikkelings- en productienetwerk voor warmtepompen moet daarvoor gaan zorgen.