EW07 omslag 600
4 januari 2023

BDR Thermea neemt Holland Warmte over

Opvallende overname in installatieland

holland warmte-remeha-bdr thermea group

Een opvallende acquisitie in installatieland; BDR Thermea Benelux, de moedermaatschappij van onder andere Remeha, heeft op 2 januari de papieren getekend voor de overname van Holland Warmte.

Holland Warmte is een regionaal sterke speler in het zuidelijk deel van de Randstad, West-Brabant en Zeeland. Met hoofdvestiging in Numansdorp en 36 werknemers richt het installatiebedrijf zich exclusief op de particuliere markt. Met haar dienstverlening dekt zij het hele scala aan warmteoplossingen. Holland Warmte blijft na de overname zelfstandig en onder eigen naam in de markt actief.

Versnelling energietransitie

Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha licht de overname toe in een persbericht: ‘De markt waarin wij opereren groeit harder dan ooit. Met de overname halen wij gerichte advisering, installatie- en onderhoudskennis in huis waarmee we onze product- en dienstverlening verder kunnen verbeteren.’ Het binnenhalen van de specialistische kennis van Holland Warmte noemt Van Schayk een erg belangrijke stap om de noodzakelijke versnelling van de energietransitie in woningen en gebouwen te kunnen realiseren.

Inniger samenwerking onder eigen naam

Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte, noemt de aansluiting bij een grote en krachtige partij als Remeha een belangrijke stap om het installatiebedrijf toekomstbestendig te maken. ‘Remeha heeft een sterke positie in de markt en is voortdurend bezig met innovatie. Wij kunnen als middelgroot installatiebedrijf daarom veel voordeel halen uit een inniger samenwerking. Steeds meer klanten willen duurzame oplossingen en wij versterken daarin onze uitstekende positie waarbij wij onder eigen naam actief blijven.’

Lees ook: