Omslag_EW05 600
7 april 2020

Installateur lijkt tegen coronastootje te kunnen

80 % verwacht geen liquiditeitsprobleem

liquiditeit.JPG

Techniek Nederland peilde onder haar leden hoe het staat met hun liquiditeit. De brancheorganisatie is voorzichtig positief dat “slechts” 20 % van de bedrijven verwacht de komende drie weken in liquiditeitsproblemen te komen.

Natuurlijk is dat in normale omstandigheden een zorgelijk percentage. Het feit dat 80% van de respondenten zich over dit aspect voorlopig nog geen zorgen maakt onderstreept volgens de brancheorganisatie nog eens dat de sector sterk en gezond was bij het begin van de crisis. Ook positief is dat dit beeld niet is veranderd in vergelijking met twee weken geleden toen eveneens 20% van de leden aangaf op korte termijn liquiditeitsproblemen te verwachten.

Steunmaatregelen

De steunmaatregelen van de overheid, zoals het NOW-loket dat sinds gisteren open is, zullen zeker bijdragen aan een optimistisch beeld. Ook de inspanningen van werkgeversorganisaties om Rijkswaterstaat projecten naar voren te laten halen en bij netbeheerders aan te dringen om servicebedrijven weer achter de voordeur toe te laten, dragen bij aan het lichte optimisme, ondanks de economische dip die de coronacrisis zal veroorzaken.  

Lees ook: